Sven Mislintat verklaart exit John Heitinga bij Ajax 1: ‘Maar willen hem graag bij de club houden’

1 juni 2023

Pro Shots
Heitinga-Mislintat

Technisch directeur Sven Mislintat wil graag een ervaren coach bij Ajax en laat daarom John Heitinga geen hoofdtrainer worden. De interim-trainer van de Amsterdammers kreeg donderdag te horen dat hij geen coach kan blijven bij de Amsterdammers, maar wel door kan in een andere rol bij de club.


"Ik heb het John donderdagmiddag gezegd", vertelt Mislintat in zijn statement. "Het was een lastige beslissing en hij heeft de club geweldig geholpen in een hele moeilijke tijd. Hij heeft veel geleerd en we willen graag blijven helpen met zijn persoonlijke ontwikkeling. We zouden John graag bij de club willen houden."

Ervaring
Toch wil Mislintat een ander type coach voor de groep in Amsterdam. "Ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

Assistent
Later op de donderdag werd er nog een besloten persconferentie gehouden, waarin Mislintat inging op vragen rond het vertrek van Heitinga. "We zouden hem inderdaad graag willen behouden, maar ik kan me niet voorstellen dat dit in de rol van assistent bij het eerste zal zijn." Op eventuele opvolgers wilde Mislintat niet ingaan.