WEERGALOZE slotfase! Heraclied Vloet schiet in laatste seconde 3-2 binnen tegen AZ

19 september 2021

Pro Shots

Het nieuwe AZ blijft sukkelen. Na het kansloze verlies tegen PSV (0-3) en het onnodige gelijkspel tegen Randers (2-2) hoopten de Alkmaarders deze keer bij Heracles Almelo wel de volle buit te pakken. Dat leek niet te lukken, toen hoopten ze met een puntje weg te komen, maar in de laatste seconde schoot Rai Vloet een schitterende vrije trap binnen: 3-2 voor Heracles.


Tijani Reijnders zorgde even daarvoor met een zondagsschot nog voor de 2-2. Uiteindelijk mocht het blij zijn met 1 punt. Albert Gudmundsson zette AZ nog op voorsprong via een pingel, maar Kaj Sierhuis en Delano Burgzorg bezorgden Heracles de voorsprong.

Een deel van de Alkmaarse verwijten mag zich richten op Jordy Clasie. Met een gemene en onnodige overtreding dupeerde hij zijn eigen ploeg. Eerst dacht hij nog weg te komen met geel, maar de VAR hielp een handje. Op dat moment stond AZ nog voor, maar die voorsprong verdween snel.

De VAR was duidelijkSierhuis schiet sierlijk binnen
Met een snoeihard schot vanaf 20 meter schoot de debuterende Sierhuis raak. En direct mochten de ploegen aan de thee.

In het vervolg was het eenrichtingsverkeer richting het doel van AZ-goalie Peter Vindahl. Het duurde tot aan de 72e minuut dat Heracles de 3 punten in zicht kreeg. Burgzorg zorgde daar in de combinatie met Sierhuis voor.

Kaj Sierhuis

Sierhuis schreeuwt het uit na de gelijkmakerSidderende slotfase
De slotfase brak aan en er leek niet veel aan de hand te zijn voor Heracles. AZ kwam niet echt dicht bij het doel, maar daarom besloot Reijnders het wel een keertje van veraf te proberen. En hoe! De bal belandde via de onderkant van de lat in het doel. AZ juichte en leek zelfs hoop te hebben op 3 punten.

In de counter kwam Heracles er echter nog 1 keer uit. Bilal Basacikoglu werd neergehaald randje 16 en Vloet mocht aanleggen. De middenvelder heeft de vorm van vorig seizoen nog niet te pakken, maar is zijn schottechniek niet kwijtgeraakt. Heerlijk schoot hij binnen en zette hij Almelo in vuur en vlam.