Wie is Mark Flekken eigenlijk (en waarom zit-ie bij de voorselectie van Oranje)?

19 september 2021

Pro Shots

Mark Flekken was de meest opvallende naam in de voorselectie van Oranje. Louis van Gaal gaf al eerder aan te gaan kijken in Duitsland, waar Flekken keept in de Bundesliga. Een redelijk onbekende naam, maar de bondscoach vindt dat hij de kans verdient. Daarom hebben we nu de vraag: wie is Flekken eigenlijk?


Geboren in Kerkrade, in de buurt van Duitsland. Dat hij in 2009 door Alemannia Aachen werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Roda JC, was dus ook niet opvallend. Flekken speelde 3 seizoenen bij Aachen, dat destijds uit kwam in de 3. Bundesliga. In het laatste seizoen speelde hij 15 wedstrijden, waarna Greuther Fürth hem overnam. Een club uit de 2. Bundesliga.

Daar wilde het niet lukken. Hij kwam amper aan spelen toe en besloot na 3 seizoenen zijn geluk weer te beproeven in de 3. Bundesliga, bij Duisburg. In zijn 1e seizoen hield-ie 15 keer de nul én promoveerde hij met Duisburg. Terug naar de 2. Bundesliga, dus. Ook op dat niveau was Flekken basisklant.

Nieuwe kans
Dat zagen ze bij Freiburg (dat in de 1. Bundesliga uitkomt) ook. Maar van de basis ging hij wel weer naar de bank. In 3 seizoenen kwam hij tot 14 wedstrijden in de competitie. Tot dit seizoen! Flekken kwam in alle 5 de wedstrijden in actie en hield al 2 keer de nul.

Door zijn prestaties zo vroeg in dit seizoen, zit hij bij de voorselectie van Oranje. Nu is het nog afwachten of hij de laatste schifting overleeft.

Flekken maakte ooit overigens deze 'bidonblunder':