Barça-legende Stoichkov kotst van gedrag Ousmane Dembélé: ‘Maak ons logo niet zwart’

21 januari 2022

Getty Images
Hristo Stoichkov

FC Barcelona-legende Hristo Stoichkov is woedend op Ousmane Dembélé. De Bulgaarse oud-aanvaller kan het accepteren dat Dembélé niet wil verlengen bij Barcelona, maar niet hoe de Franse vleugelflitser zich gedraagt. "Dat je niet voor Barcelona wil spelen, prima. Maar maak ons logo niet zwart".


Stoichkov is dan ook blij dat coach Xavi Dembélé niet meer wil opnemen in de selectie. "Barcelona verdient respectvolle spelers. Ik heb mij in de naad gewerkt in dat shirt en wat doet hij? Hij spuugt erop. Hij snapt niet wat het betekent om voor Barcelona te voetballen. Ik heb als niet-Spanjaard geïnvesteerd in de club. Ik wilde alles weten. Zoiets zou jij nooit begrijpen", richt hij zich tot Dembélé.

200 miljoen
Barcelona en Dembélé komen er maar niet uit over een nieuw contract. De Fransman wil meer dan 200 miljoen euro over 5 jaar gaan verdienen en dat ziet Barça niet zitten. De Catalaanse club wil de aanvaller dan ook nog deze winter verkopen. Dembélé maakt zich overigens verder nergens druk over. De hele voetbalwereld lijkt geïnteresseerd in hem. "Jammer dat ik nu niet kan spelen. Mijn plaats is namelijk op het veld. Ik wil momenten delen met mijn teamgenoten en me weer focussen op het winnen van wedstrijden."