🎥 | Italiaanse voetbalbelofte Anelli bewusteloos na kiezelharde kopbotsing

6 oktober 2022

Wat een vreselijk moment bij het Coppa Italia Serie C-duel tussen Fiorenzuola en Lucchese van woensdag. De wedstrijd werd na ruim 20 minuten gestaakt nadat de jonge Fiorenzuola-aanvaller Nicola Anelli bewusteloos geraakte na een keihard kopduel.


De pas 18-jarige Anelli bleef liggen nadat zijn hoofd keihard tegen dat van de verdediger kwam. Anelli had pas recent zijn debuut gemaakt voor Fiorenzuola in de wedstrijd tegen Imolese. Hij raakte kort bewusteloos, kwam enigszins bij maar werd wel meteen per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Parma vervoerd. Na overleg met de arbitrage besloten beide teams het duel definitief te staken.

Voetballer bewusteloos na botsing
Later liet Fiorenzuola op de digitale kanalen weten dat Anelli bij bewustzijn was, maar nog wel in het ziekenhuis Opsedale Maggiore ligt. "Hij is helder en bij bewustzijn", verklaarde de club, die toegaf de belofte een gebroken neus(schot) opliep bij de botsing.

Ook bedankte Fiorenzuola het ziekenhuispersoneel en tegenstander Lucchese voor hun adequate medewerking en goede handelen. Daarbij werd Anelli alle sterkte gewenst. "Aan jou de grootste knuffel, Nicola", aldus zijn werkgever. "We hopen je snel weer op het trainingsveld te kunnen zien."