🎥 | Derby d’Italia tussen Inter en Juventus kent geen winnaar

Marcel Roes • 01:10, 25-10-2021 / Laatste Update: 05:01, 06-01-2024

Internazionale en Juventus zijn weinig opgeschoten met een gelijkspel in de 242ste editie van de Derby d’Italia. Het werd 1-1 in San Siro in Milaan, nadat Juventus in de slotfase nog een goedkope strafschop kreeg na een lichte overtreding van Denzel Dumfries.

Edin Džeko maakte in de 17e minuut de openingsgoal in San Siro, nadat Hakan Çalhanoğlu de kruising raakte met een mooie uithaal. Lange tijd leek dat genoeg voor de overwinning, maar in de 89ste minuut schoot Paulo Dybala vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen namens Juventus: 1-1.

De bezoekers uit Turijn kregen in de slotfase een zeer goedkope strafschop, nadat Denzel Dumfries de Braziliaan Alex Sandro licht tegen de onderkant van zijn voet tikte. Dumfries was in de 72ste minuut ingevallen voor Ivan Perisic

De Ligt

Matthijs de Ligt bleef de hele wedstrijd op de bank bij Juventus, dat 6e staat met 15 punten na 9 wedstrijden. Inter staat op de 3e plaats in de Serie A met 18 punten na 9 wedstrijden. De titelverdediger heeft daarmee al 7 punten achterstand op de gedeelde koplopers Napoli en AC Milan.