Deze Nederlander wordt assistent van Nuri Sahin in de Turkse competitie: ‘Thuis zitten wel beu’

13 oktober 2021

ANP Sport

Alfons Groenendijk gaat weer aan de slag. De voormalig coach van Willem II, FC Den Bosch, Excelsior en ADO Den Haag wordt bij het Turkse Antalyaspor de rechterhand van Nuri Sahin. 


Sahin is sinds vorige week speler én coach bij Antalyaspor en de huidige nummer 14 van de ranglijst presenteerde woensdag de overige leden van de technische staf, onder wie dus Alfons Groenendijk.

Binnen 2 weken geregeld
Tegen Leiden Amateurvoetbal vertelt Groenendijk dat het heel snel gegaan is: "Op zondag 3 oktober ben ik benaderd en gisteren is het rond gekomen. Voor mij is dit een prachtige uitdaging. Het schijnt een heel mooie stad te zijn en geweldig gelegen. Ik was het thuis zitten ook wel beu en dit komt als geroepen.” Met Michael Lindeman is er nóg een Nederlandse assistent-coach aangesteld: "Die ken ik van mijn kortstondige avontuur in Abu Dhabi. Ik heb erg veel zin om aan deze klus te beginnen. In principe is het voor 7 maanden, maar wellicht langer wanneer het een succes wordt", aldus Groenendijk.

Groenendijk was tot december 2019 werkzaam als coach bij ADO Den Haag, vervolgens werd hij assistent van Mark Wotte bij Al-Wahda. Daar werden Groenendijk en Wotte nog voor de 1e wedstrijd op non-actief gezet.