Bondsvoorzitter Marokko: ‘Hakim Ziyech zal meegaan naar het WK in Qatar’

4 juli 2022

Volgens voorzitter Fouzi Lekjaa van de Marokkaanse voetbalbond is het een 'zekerheidje' dat de oud-Ajacied meegaat naar het WK in Qatar, later dit jaar. Lekjaa's uitsprak is bijzonder, aangezien Ziyech vanwege een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic al ruim een jaar niet meer voor de Marokkaanse ploeg speelde.


Ondanks die afwezigheid is Ziyech er met het WK 'gewoon' bij, zei Lekjaa tegen radiozender MFM. Hierbij zei Lekjaa dat hij, net als veel Marokkaanse fans, het 'niet altijd eens is' met de tactische doorvoeringen van coach Halilhodzic.

Harde Hand Halilhodzic
Die laatste lag ook een tijdje figuurlijk overhoop met de van Ajax naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui. De 24-jarige back en Halilhodzic hebben die fittie onlangs bijgelegd. Hierdoor hoopte men in Marokko dat ook Ziyech en Halilhodzic de strijdbijl zouden begraven, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

Ziyech speelde op 12 juni vorig jaar zijn laatste interland. Nadien verweet Halilhodzic hem egoïstisch en slecht gedrag. De 2 kwamen er niet uit, waarna Ziyech in maart bedankte voor de nationale ploeg. De eerstvolgende interlands van Marokko zijn in september. Bij het WK zitten de Atlasleeuwen in de poule met België, Kroatië en Canada.