Joan Laporta gelooft in sprookjes: ‘Hoopte dat Messi gratis voor Barcelona wilde spelen’

8 oktober 2021

De uitdrukking luidt: 'Vragen kan altijd'. En een andere dooddoener is: 'Nee heb je, ja kan je krijgen'. Maar toch: sommige dingen zijn zo enorm nutteloos om te vragen of verwachten dat je jezelf voor lul zet als je het wel doet. Zoals van Lionel Messi verwachten dat hij gratis voor FC Barcelona wil voetballen. Toch had Barca-president Joan Laporta die hoop.


Barcelona kon geen nieuw contract aanbieden aan De Vlo, want er was geen ruimte meer in het zogeheten salarishuis. De Spaanse voetbalbond stond het niet toe dat er ook maar 1 cent extra besteed zou worden aan salarissen. En dus verhuisde Messi naar Paris Saint-Germain.

"Ik ben niet boos op Messi, omdat ik hem waardeer", vertelt Laporta aan de zender RAC1. "Ik weet dat hij de wens had om te blijven, maar ook dat hij onder druk stond. Alles wijst erop dat hij op dat moment al een aanbod van PSG had ontvangen. Iedereen wist dat dat een serieuze aanbieding was. Ik hoopte tot de laatste minuut dat Messi zou zeggen dat hij gratis voor ons wilde spelen, maar we kunnen dat niet verlangen van een speler van zijn kaliber."

Hoe zeg je nice try in het Spaans? Buen intento!