King Kazu tekent doodleuk bij: 54-jarige voetballer gaat door tot hij erbij neervalt

11 januari 2022

Deze man gaat gewoon door tot hij er echt bij neervalt! De 54-jarige Japanner Kazuyoshi Miura heeft alweer een nieuw profcontract getekend. Want ja, misschien dacht-ie aan pensioneren, maar zo met de coronacrisis zit je dan toch maar thuis te niksen he?!


De voormalige Japanse international speelt nu voor Suzuka Point Getters, op het 4e Japanse niveau. Hij wordt gehuurd van Yokohama FC. In februari wordt hij 55 jaar. Het wordt zijn 37e seizoen als profvoetballer.

J-League
Dit wordt de 15e club waarvoor hij uitkomt. Eerder was hij actief in Brazilië, Italië, Kroatië en Australië. King Kazu speelde in 2021 nog even mee in de hoogste divisie van Japan, de J-League. Hij was 54 jaar en 12 dagen toen Urawa Reds hem in het veld liet komen.

Legend
In maart 2017 werd hij de oudste doelpuntmaker ooit in de J-League. Begin jaren 90 werd hij met Verdy Kawasaki 2 keer kampioen van de toen net opgerichte J-League. Met Japan won hij in 1992 de Asian Cup en hij staat 2e op de lijst met topscorers voor Japan (55). Legend!