Dit is de loting voor de halve finales van de Champions League

14 april 2021

Getty Images

De Champions League nadert zijn ontknoping. Paris Saint-Germain en Chelsea haalden dinsdag al de halve finale van het miljardenbal, Manchester City en Real Madrid deden dat woensdag. De loting voor de halve finale werd in maart al verricht, maar wie spelen er eigenlijk tegen elkaar in de halve finales van de Champions League?

Loting halve finales Champions League


Zoals gezegd werd de loting voor de halve finales van de Champions League al in maart verricht, toen ook werd geloot voor de kwartfinales. Dit heeft voor een groot deel te maken met de coronacrisis waar we nog altijd in zitten. Dat maakte het voor de speelsteden en (lokale) autoriteiten makkelijker om wijzigingen aan te brengen, mocht dat nodig zijn.

Uit die loting in maart kwamen de volgende wedstrijden:

- Halve finale 1: Paris Saint-Germain - Manchester City
- Halve finale 2: Real Madrid - Chelsea

Speeldata


De heenwedstrijden in de halve finales van de Champions League worden op dinsdag 27 en woensdag 28 april gespeeld, de returns zijn 1 week later op 4 en 5 mei.

Finale in Turkije


De nog overgebleven teams hebben zaterdag 29 mei met rood omcirkeld in de agenda, dan is namelijk de finale van de Champions League. Die wordt dit jaar gehouden in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul. Voor de finale is ook al geloot. De winnaar van de 1e halve finale is dan het thuisspelende team, dat betekent dat zij logischerwijs in het thuistenue mogen spelen.