Luuk en Frenkie de Jong zijn onzichtbaar bij nieuw puntenverlies van Barcelona

Eimert Pruis • 19:07, 12-12-2021 / Laatste Update: 12:09, 08-01-2024

FC Barcelona heeft in de slotfase een 1-2-voorsprong weggeven bij Osasuna. Chimy Avila schoot een paar minuten voor tijd keihard binnen voor de thuisploeg: 2-2.

Barcelona struggelt in LaLiga, en er worden maar weinig puntjes gesprokkeld door het team van Xavi. De coach moest ook nog eens flink puzzelen voor het uitduel bij Osasuna. De verguisde en al afgeschreven Luuk de Jong kreeg zelfs een basisplaats. Memphis Depay is namelijk niet fit.

Luuk is bliksemafleider

Ook Frenkie de Jong stond uiteraard in de basisopstelling. Beide De Jongetjes waren vooral onzichtbaar. Luuk leek vooral in het veld te dienen als bliksemafleider voor de snelle Abde Ezzalzouli (voetbalnaam Ez Abde) en Ousmane Dembélé.

Nico zette Barcelona al naar 11 minuten op voorsprong. Lang konden de mannen van Xavi niet genieten van de voorsprong. 2 minuten later was het alweer gelijk dankzij David Garcia.

Osasuna wilde pingel, maar kregen tegentreffer

Net na rust had Barça de voorsprong weer te pakken. Het was een discutabel doelpunt. Niet de goal zelf - bij de 2e paal schoot Abde de bal keihard hoog in het doel - maar wat er voorafgaand gebeurde. Gavi schoot namelijk in zijn eigen strafschopgebied de bal tegen de arm van Sergio Busquets. De Osasuna-spelers waren woest op scheidsrechter Juan Martínez Munuera, die geen pingel gaf en het doelpunt van Abde goedkeurde.

De 1-2 van Abde

In Alicante opgegroeide Marokkaan nieuwe ster in Barcelona

Het was verder een heel lastige wedstrijd voor Barça, dat lichtjaren verwijderd is van het 'oude Barcelona'.Abde is het enige lichtpuntje op het moment. Een nieuwe jonge ster in Barcelona. De 19-jarige Marokkaan werd op het 3e Spaanse niveau op gepikt. Vorig seizoen kwam hij over van Hércules Alicante. De in Alicante opgeleide Abde begon bij Barcelona B maar werd een paar weken terug overgeheveld naar het A-team en kreeg onder Xavi direct het vertrouwen voor een basisplek. Zondag beloonde de Marokkaanse dribbelaar dat vertrouwen, maar het leverde geen 3 punten op.

Droge knal van Avila

In de 86e minuut kreeg Avila een afvallende bal op 20 meter van het doel van Marc-André ter Stegen. Hij dacht niet na en knalde de bal in het doel. De lage schuiver eindigde in de linkeronderhoek, Ter Stegen kwam een paar handlengtes te kort. En dus verspeelde Barça weer punten in LaLiga, na het 0-1-verlies tegen Betis. Tussendoor deelde Bayern München ook nog even een 3-0-dreun uit.

Barcelona staat op een teleurstellende 8e plaats met 24 punten uit 16 wedstrijden. Osasuna doet het niet slecht met de 11e plaats.