šŸŽ„ | KroatiĆ«-spits Livaja verlaat trainingskamp na incident met eigen fans

7 juni 2023

Kroatiƫ-aanvaller Marko Livaja gaat niet mee naar Nederland voor de Final Four van de Nations League. De spits had op de training een aanvaring met zijn eigen supporters, waarna hij besloot het trainingskamp per direct te verlaten.


Marko Livaja, de 29-jarige speler van Hajduk Split, raakte op de training in Rijeka - de grote rivaal van zijn club - in een conflict met enkele lokale fans. Videobeelden tonen een woedende Livaja die de tribune bestormt om de confrontatie aan te gaan. Het is onbekend wat de fans precies zeiden, maar naar verluidt hebben ze ongepaste en vulgaire opmerkingen naar Livaja gemaakt, die in het verleden voor Internazionale speelde.

Topschutter zit thuis
Livaja werd dit seizoen (19 goals) topscorer van Kroatiƫ. In 21 eerdere interlands maakte hij 4 goals. Nummer 22 wordt in ieder geval niet tegen Oranje gespeeld. Na een gesprek met bondscoach Zlatko Dalic besloten Livaja en de bond dat de speler thuisblijft.

"Hij heeft in een gesprek aangegeven dat enkele individuen hem ongepast benaderden en hem hebben beledigd", viel te lezen in het statement van de Kroatische bond. Ook Livaja zelf liet van zich horen.

Reactie Livaja
"Helaas. Na alles wat er de afgelopen dag is gebeurd, voel ik me niet klaar genoeg om alles te geven voor de nationale ploeg. Mijn aanwezigheid zou enkel storend zijn voor de rest", legde Livaja uit. "Ik wens de jongens veel succes in Nederland. We hebben de kwaliteit en eenheid in huis om het goud mee naar huis te nemen. Ik dank de coach voor zijn begrip."

Einde nationale selectie
Het betekende volgens Livaja zelf niet zijn einde bij de nationale selectie. "Ik hoop dat de fans deze beslissing ook zullen begrijpen. Het nationale team betekent veel voor mij. In de toekomst hoop ik er weer deel van uit te mogen maken."

Wanneer is Oranje - Kroatiƫ?


Oranje speelt op 14 juni aanstaande om de halve finale van de Nations League tegen Kroatiƫ. De aftrap in Stadion de Kuip is om 21.00 uur.