Nog steeds zonder Arnaut Danjuma weet Villarreal wel te winnen van Mallorca

22 januari 2022

Getty Images
Manu Trigueros

Villarreal heeft na 2 mindere wedstrijden weer gewonnen in LaLiga. RCD Mallorca moest eraan geloven in het kleine plaatsje Villarreal: 3-0.


Villarreal moet het nog steeds doen zonder de Nederlander Arnaut Danjuma. De vleugelspeler van Oranje heeft nu de laatste 10 wedstrijden van Villarreal gemist. Hij kampt op het moment met een blessure aan de enkel, een gevolg van compensatie van de eerdere spierblessure waarmee hij zat.

Oer-Villarrealspeler Trigueros maakt er weer 1
Na het gelijkspel tegen Atlético Madrid (2-2) en het verlies bij Elche (1-0) begon Villarreal deze keer wel goed. Na ruim een half uur spelen stond het al 2-0. Franco Russo schoot in zijn eigen doel en Manu Trigueros maakte de 2e treffer.

In de slotfase maakte Russo zijn dramatische wedstrijd compleet. De verdediger van Mallorca kreeg in de 80e en 86e minuut een gele kaart. Bovendien veroorzaakte hij een penalty. Dani Parejo kwam daardoor ook nog op het scorebord.

Villarreal staat even op de 6e plaats. Een Europese plek aan het eind van het seizoen. De concurrentie heeft nog wel 1 of 2 wedstrijden tegoed. Mallorca staat 17e en moet vrezen voor degradatie.