Real Madrid weet maar niet te scoren tegen Osasuna en moet genoegen nemen met 1 punt

27 oktober 2021

Getty Images
Karim Benzema

Real Madrid heeft een moeilijke avond gehad in het eigen Bernabeu. De ploeg van coach Carlo Ancelotti wist niet door de muur van het stugge Osasuna te breken. De 0-0-eindstand was een logisch gevolg.


Osasuna creëerde namelijk ook niets. Real Madrid maakte er nog het beste van maar een paar dagen na de gewonnen Clásico was de fut er een beetje uit. De normaal gesproken zo gevaarlijke aanvallers Karim Benzema en Vinicius Junior waren deze keer slechts een schim van hunzelf.

Ancelotti probeerde het nog door de in onmin geraakte Eden Hazard te brengen. De Belg kon echter ook geen potten breken. In de slotfase probeerde Casemiro het nog van grote afstand, maar de bal belande op het dak van het doel.

Toch blijft de Koninklijke bovenaan LaLiga staan. Concurrent Sevilla speelde namelijk ook gelijk (1-1 bij Mallorca). Bovenin de stand hebben nu 4 ploegen 21 punten. Ook Real Betis en Real Sociedad hebben dat aantal behaald. Betis had daar echter 11 voor nodig in plaats van de 10 wedstrijden die de andere 3 clubs hebben afgewerkt. Atlético Madrid kan zich overigens nog bij die 4 voegen. Zij hebben 18 punten uit 9. Osasuna staat knap 6e met 19 uit 11.