Samir Nasri (34) officieel gestopt als profvoetballer: ‘Daarna had ik geen zin meer’

26 september 2021

Proshots
Samir Nasri Gestopt Als Prof Voetballer Officieel Anderlecht Arsenal City Sevilla Marseille West Ham

Samir Nasri is gestopt met voetballen. De 34-jarige Fransman maakte dat zondag bekend in Le Journal du Dimanche. De middenvelder speelde 41 keer voor Frankrijk, voor de laatste keer in 2020.


De laatste club van de aanvallende, dribbelende middenvelder was Anderlecht. Hij verliet de Brusselse club in de zomer van 2020 na 1 jaar. Daarvoor speelde hij kort voor West Ham United en Antalyaspor.

Prime
Zijn hoogtijdagen kende Nasri in eigen land bij Olympique Marseille. Hier speelde hij van 2004 tot 2008, waarna hij naar Engeland trok en aldaar grote successen kende. Na 3 jaar Arsenal (2008-2011) ging hij naar Manchester City waar hij tot 2017 zou blijven. Met City werd Nasri 2 keer kampioen van Engeland.

In februari 2018 kreeg Nasri 18 maanden schorsing van de UEFA. Hij zou het antidopingreglement niet goed hebben nagevolgd. "Die tijd deed me pijn en heeft mijn band met voetbal veranderd", zei hij daarover. "Ik had geen doping gepakt. Alleen een vitamine-injectie omdat ik ziek was."

Klaar is Kees
Zijn periode bij Anderlecht, waar hij weer samenkwam met City-teamgenoot Vincent Kompany, liep door blessures en COVID uit op een teleurstelling. "Daarna had ik geen zin meer", aldus Nasri.