🎥 | Zaalvoetbalsters willen sterke opponent ontlopen en maken expres 4 EIGEN GOALS

13 oktober 2021

De volgende, schandalige beelden komen uit Argentinië. Aldaar lieten de zaalvoetbalsters van de club Banfield zich van hun meest onsportieve kant zien. Na een snelle 2-0 voorsprong tegen Gimnasia, maakten de speelsters liefst expres 4 eigen goals! Dit deden zij om een sterkere tegenstander in de play offs van het Primera B-kampioenschap te ontlopen.


Beelden van de belachelijke treffers gingen gelijk heel de wereld over. Gimnasia 'won' het duel weliswaar met 2-4 maar was allerminst te spreken over de houding van de Banfield-speelsters. Gimnasia gaf dan ook op social media aan dat zij een rapport gingen sturen naar de Argentijnse voetbalbond AFA.

Schrijnende sh*tshow
Na de 2-0 voorsprong leek de 1e eigen goal nog een moment van onoplettendheid te zijn. Toen vervolgens nummer 2 en 3 volgden, zagen de mensen op de tribunes ook wat Banfield van plan was. "Als ze zo gaan spelen...", reageerde men op de tribunes. Toeschouwers betaalden 300 pesos (omgerekend 2 euro 50) voor een kaartje.

Matías Isaac, een journalist die namens meerdere websites aanwezig was, zag toe hoe 'beiden ploegen niet wilden spelen' en de wedstrijd begon als een 'niet aanvals-verdrag tussen beide ploegen'. Lekker sportief! Bij Gimnasia was men ook niet blij met het duel. "We zijn blij met de 3 punten, maar niet met de manier waarop we die hebben bemachtigd."

'Perdon'
Ook Banfield zelf trok het boetekleed aan. De club zette de staf op non actief en verontschuldigde zich voor het onsportieve spel. "Onze excuses zijn voor Gimnasia, de autoriteiten en alle andere zaalvoetballers die de sport wel met een sportieve instelling beoefenen. We zorgen er met maatregelen voor dat dit nooit meer zal gebeuren."