Ajax heeft belangrijke speler weer terug voor return tegen Bodø/Glimt
Steven Berghuis scoorde nog in de heenwedstrijd tegen Bodo/Glimt. ©Pro Shots

11:34, 21-02-2024 / Laatste Update: 19:39, 21-02-2024

Ajax is met een selectie van 23 spelers afgereisd naar het noorden van Noorwegen om daar donderdag te gaan spelen tegen Bodo/Glimt. Trainer John van 't Schip heeft een belangrijke speler terug.

Ajax moet tegen Bodø/Glimt een 2-2 gelijkspel om zien te zetten in het doorgaan naar de achtste finales van de Conference League. In de Johan Cruijff ArenA zwijnde Ajax dankzij twee goals in blessuretijd, waardoor het niet met 2-0 verloor, maar met 2-2 gelijkspeelde. Steven Berghuis maakte toen in de zevende minuut van de blessuretijd de gelijkmaker.

Steven Berghuis

Berghuis miste vervolgens de Eredivisie-wedstrijd tegen NEC, die Ajax ook weer met 2-2 gelijkspeelde. Maar de aanvaller is weer terug in de selectie met Bodo/Glimt en kan dus weer spelen. Aanvoerder Steven Bergwijn is er nog altijd niet bij. Hij is nog steeds geblesseerd. Tegen NEC verving jongeling Jaydon Banel hem op rechtsbuiten, terwijl ook Carlos Forbs daar al weleens speelde.