🎥 | Pleuris in Vrouwen Eredivisie: ‘Dat is een bullshit verhaal’

15 mei 2021

Het is chaos in de Pure Energie Eredivisie. FC Twente-coach Tommy Stroot deed vrijdagavond na de gewonnen topper tegen Ajax (1-0) bizarre onthullingen. Stroot claimde dat Ajax een speelster van FC Twente telefonisch had benaderd om de overstap naar Amsterdam te maken. Dat zorgde voor een botsing.


"Wij bleven relaxed, ons maakt het niet zoveel uit. Wij waren al rond met de speelster, dus voor ons was het geen groot probleem. Ik vind het Ajax-onwaardig. Het zegt veel over hen. Misschien waren ze toch niet zo tevreden over hun individuele kwaliteiten waar ze het de laatste tijd over hadden", sprak Stroot tegenover ESPN.

Ajax reageert
Danny Schenkel, trainer van de tegenstander, kon zich niet vinden in het verhaal van zijn collega. "Ik vind het jammer dat hij dat voor de camera roept. Ik denk dat hij dan eerst beter informatie bij ons kan inwinnen. Hij kwam net ook verhaal halen. Toen hebben we netjes laten zien dat we helemaal niemand hebben benaderd", reageerde hij.

Schenkel stelt dat zij helemaal niemand hebben benaderd. "Er worden vanuit makelaars wel speelsters aangeboden", sprak de oefenmeester. "Maar wij hebben geen actie richting Twente ondernomen om voor deze wedstrijd nog speelsters richting Amsterdam te krijgen. Dat is een bullshit verhaal."