Hansi Flick blijft ondanks hopeloos WK bondscoach van Duitsland

7 december 2022

Getty Images

Hansi Flick blijft op zijn post. Even moest de bondscoach van Duitsland vrezen voor zijn baan na het debacle op het WK in Qatar, maar de Duitse bond houdt vertrouwen in hem. De volgende missie is het winnen van het EK in 2024 in eigen land.


Duitsland vloog er na een nederlaag tegen Japan (1-2), een gelijkspel tegen Spanje (1-1) en een overwinning op Costa Rica (4-2) verrassend op doelsaldo uit op het WK in Qatar. Daarna volgde spoedoverleg bij de bond in Frankfurt. Flick mocht blijven, wel vloog technisch directeur Oliver Bierhoff eruit.

Vertrouwen
"We beseffen dat het EK van 2024 in ons land een grote kans biedt aan Duitsland", aldus bondsvoorzitter Bernd Neuendorf in een persbericht van de DFB. "We willen er een succes van maken en we hebben het volste vertrouwen in Hansi Flick."

Ook Flick is optimistisch over het toernooi in eigen land. "We kunnen veel meer dan wat we in Qatar hebben laten zien. We hebben daar een geweldige kans gemist", zegt de bondscoach. "We zullen daar lessen uit leren en ik geloof in het pad dat is uitgestippeld richting het EK. We willen het hele land achter ons team zetten voor het EK."