Bondscoach Gerben de Knegt over plankje: ‘Voor echte mountainbikers was het duidelijk’

26 juli 2021

De coaches van Team NL in disciplines op 2 wielen hebben heel wat uit te leggen bij deze Olympische Spelen. Mountainbike-bondscoach Gerben de Knegt mocht maandag verklaren hoe het kan dat Mahieu van der Poel niet wist dat er achter een rotsblok geen plankje stond. MVDP dacht van wel en kukelde keihard de koers uit.


In gesprek met Wielerflits doet De Knegt een opmerkelijke uitspraak: "We hebben hier heel de week over gesproken. Voor de echte mountainbikers is het zó duidelijk dat die plank er alleen ligt voor de training."

Beetje lullig om Mathieu geen 'echte mountainbiker' te noemen, maar ja, hij zal wel bedoelen dat de wereldkampioen veldrijden en Amstel Gold Race-winnaar ook andere dingen doet dan op de mtb zitten.

Speciale renner
"Maar goed, het was Mathieu niet duidelijk", zo gaat De Knegt verder. "Ik trek me dat wel enigszins aan, dat ik het voor de koers niet nog een keer expliciet benadrukt heb. Een deel van de verantwoordelijkheid ligt ook bij hemzelf. Mathieu is natuurlijk een heel speciale renner. Hij doet zijn eigen ding, vergeet weleens iets en sommige zaken moet je hem nadragen."