Riejanne Markus is bij NK tijdrijden ploeggenote de baas, Daan Hoole pakt goud op één seconde
Riejanne Markus ©ANP

Riejanne Markus is bij NK tijdrijden ploeggenote de baas, Daan Hoole pakt goud op één seconde

19:55, 19-06-2024 / Laatste Update: 20:00, 19-06-2024

Riejanne Markus (29) is net als in 2023 Nederlands kampioene tijdrijden. In Steenbergen raffelde de coureur van Visma - Lease a Bike het traject van 37 kilometer het snelst af.

Markus was met haar 47.14 minuten een kleine halve minuut sneller dan ploeggenote Lieke Nooijen. Demi Vollering gaf 1.12 minuut toe, wat goed was voor brons. Zij zegevierde een dag eerder nog bij de Ronde van Zwitserland.

Ellen van Dijk

Ondanks dat Markus enkele erkende kleppers in de rit tegen de klok heeft verslagen, was er ook één grote concurrente absent. Ellen van Dijk ontbrak, die vijfmaal de Nederlandse tijdrittitel veroverde.

Van Dijk liep een gebroken enkel op tijdens een trainingskamp in Spanje. De drievoudig wereldkampioene tijdrijden is door bondscoach Loes Gunnewijk geselecteerd voor de Olympische Spelen van Parijs. De 37-jarige wielrenster start daar net als Vollering op de tijdrit en in de wegwedstrijd. Markus is reserve.


Tekst gaat door na de tweet

NK tijdrijden mannen

Daan Hoole (Lidl - Trek) was bij de mannen de winnaar. Het was nagelbijten voor zijn team en fans, want Hoole was met zijn eindtijd van 43.39 slechts één tel sneller dan Mick van Dijke. Sjoerd Bax (brons) gaf vijf seconden toe.