🎥🔥​ | BOEM! Michael van Gerwen kogelt Peter ‘Snakebite’ Wright uit kwartfinale PL

12 mei 2022

Michael van Gerwen heeft Peter Wright alle hoeken van het dartbord laten zien tijdens speelavond 14 van de Premier League in Sheffield. De Schotse wereldkampioen had geen enkele kans in de kwartfinales van de hoogste divisie in het darten. Op naar de halve finale!


Zenuwachtig begin
'De Groene Sloopkogel' mocht aan de wedstrijd beginnen en knalde meteen in de 1e leg een 180'er in het bord. Toch was het begin wat moeizaam, veel pijlen kwamen niet aan in het gemikte vakje en dubbels werden gemist: 2-1.

Showdarts
Toen kwam 'Mighty Mike' los tegenover de regerend wereldkampioen: met een 10-darter (!) pakte de Nederlandse darter de eerste break van de wedstrijd (3-1). Vervolgens pakte de mondiale nummer 3 gewoon z'n eigen leg op (4-1) en liet zelfs nog even wat showdarten zien door bijna 132 uit te gooien via bull-bull-dubbel 16. Natuurlijk won-ie gewoon de leg (5-1) om vervolgens de nummer 1 van de wereld definitief te vernederen met een 6-1-overwinning via tops.

Gemiddeldes/finishpercentages
Michael van Gerwen: 103.18 / 46.2%
Peter Wright: 90.93 / 50.0%

Lastige halve finale
MvG speelt in de halve finales tegen Jonny Clayton of Michael Smith. Clayton is de nummer 1 van de Premier League, terwijl Michael Smith afgelopen weekend nog 2 Players Championship-toernooien met geweldig spel op z'n naam schreef. De Welshman speelt in de halve finale tegen Joe Cullen.

Gerwyn Price vs Gary Anderson
De 'degradatiekraker' tussen Price (6e) en Anderson (8e) was wel heel snel voorbij! 'The Flying Scotsman' gooide nog wel een 128-finish, maar sukkelde al snel in slaap. De Schot kon alleen maar volgen: 6-4.