De Formule 1-kalender voor 2021 toch nog aangepast: geen start in Australië, Imola keert terug

12 januari 2021

EPA

Het Formule 1-seizoen begint dit jaar niet in Australië, maar in Bahrein. De kalender is, als gevolg van de coronapandemie, gewijzigd en start nu een week later dan gepland, op 28 maart. De Grand Prix van Australië verhuist naar 21 november.


De Formule 1 heeft dinsdagochtend een nieuwe kalender gepresenteerd. Met nog steeds 23 races, maar in een iets andere volgorde, en met een extra race in Italië in plaats van China op 18 april. De Grand Prix van China kan door ‘aanhoudende reisrestricties’ niet plaatsvinden.

Imola
Op het circuit van Imola wordt, pas 3 weken na Bahrein, de 2e wedstrijd van het seizoen verreden. 2 weken later staat wel een race gepland, maar nog zonder circuit. Naar verluidt is Portimao (Portgual) de 1e optie om dat gat te vullen. Net als vorig jaar wijkt de Formule 1 dus uit naar Europa. Ook toen waren Imola en Portimao ‘invallers’ op de kalender.

Australië en China
De traditionele openingsrace in Melbourne, vorig jaar op het laatste moment afgelast, staat nu gepland voor 21 november 2021. In Australië gelden strenge overheidsregels in verband met corona. Zo is er ook voor topsporters een quarantaineplicht van 2 weken. Voor de GP van Shanghai worden, zo vermeldt het persbericht, nog gesprekken gevoerd over een nieuwe plek op de kalender. Dat lijkt vooral een formele uitspraak. Veel ruimte op de kalender is er niet, en met 23 races hoopt de Formule 1 al een recordseizoen neer te zetten.

Nederland
De Dutch Grand Prix op Zandvoort staat nog steeds op de rol voor 5 september.