Horner: ‘Mercedes wilde wraak nemen, maar ze hebben nog geen enkele race gewonnen dit jaar’

26 september 2022

Getty

Mercedes heeft nog geen enkele race tijdens dit Formule 1-seizoen gewonnen. Dat vindt Red Bull-teambaas Christian Horner 'opmerkelijk', aangezien ze vroeg in 2021 begonnen met het ontwikkelen van de auto voor 2022.


Horner ziet dat het voor Max Verstappen slechts een kwestie van tijd is voordat de Nederlander zijn 2e wereldtitel binnensleept. Hoe dat dit weekend al kan gebeuren in Singapore lees je hier. Red Bull won tot nu toe 12 van de 16 races en Mercedes nog geen 1. Dat de Duitse renstal het zo moeilijk zou hebben dit jaar had de 48-jarige Brit niet verwacht.

Lees ook: Pakt Max Verstappen zijn 2e wereldtitel in Singapore? Check hier hoe laat hij in actie komt

Tegen de verwachtingen in
"Vooral omdat ze vorig jaar zo vroeg zijn overgeschakeld naar de auto voor dit jaar", zei Horner in de podcast Beyond the Grid. "Ze hebben best wel wat gezegd over het opofferen van het kampioenschap van vorig jaar om zo heel vroeg aan hun auto voor 2022 te kunnen beginnen. Toen hun auto gepresenteerd werd zag die er zo radicaal anders uit dat de verwachting was dat Mercedes weer net zo dominant zou zijn als dat we eerder hebben gezien"

"Het heeft natuurlijk pijn gedaan dat ze vorig jaar werden verslagen en wij verwachtten dat ze dit jaar wraak wilden nemen. Het is dus opmerkelijk dat ze na hun dominantie van de afgelopen 8 jaar nog geen Grand Prix hebben gewonnen in 2022."

Lees ook: Zware buien en onweer verwacht tijdens Grand Prix-weekend in Singapore