Lewis Hamilton is niet boos op zijn team na GP van Turkije: ‘Dat is gewoon niet waar’

11 oktober 2021

Screenshot
Lewis Hamilton Reactie Na GP van Turkije Buiten Blijven Banden

Lewis Hamilton was allesbehalve gelukkig met zijn 5e plek bij de GP van Turkije van zondag. De Engelsman lag lang 3e na een inhaalrace, tot hij naar binnen werd gehaald voor nieuwe banden. Nadat Hamilton eerst weigerde en toch nog overstag ging, eindigde hij buiten de podiumplekken.


Boos op zijn team was hij alleen niet. Maandag schreef de 36-jarige legende op social media dat hij helemaal niet boos is op zijn team. "Goedemorgen wereld!", begon Hamilton zijn verklaring. "Ik zie deze ochtend de nodige artikelen over het incident van zondag en daar wil ik éven iets van zeggen."

Zie ook: 'Hamilton vertelt tegen Jack Plooij dat hij buiten wilde blijven in Turkije'

Volgens Hamilton is hij niet kwaad op het team. "We werken hard voor de beste strategie alleen in de race moet je soms snel beslissen, in split seconds. Factoren veranderen constant tijdens zo'n race." Net als zondag, aldus Hamilton.

Beslissing Hamilton
"We bleven buiten in de hoop dat het droog zou worden, maar dat was niet het geval. Ik wilde het riskeren en buiten blijven. De pit was uiteindelijk het veiligste om te doen. We leven en leren en verliezen en winnen samen als een team. Verwacht trouwens ook niet dat ik altijd netjes praat over de boardradio: ik ben een gepassioneerde racer, en in the heat of the moment roep je dan wel eens dingen."

Dat geldt voor iedereen, aldus Hamilton. "Geef altijd mijn hart en ziel op het circuit. We hebben het uitgesproken en kunnen het voorval nu vergeten. Ik kijk uit naar de volgende race!"