Dochter Kelly Piquet wil Max Verstappen niet laten gaan en zorgt voor ontroering: 'Ik moet racen P'

Dochter Kelly Piquet wil Max Verstappen niet laten gaan en zorgt voor ontroering: 'Ik moet racen P'

09:26, 27-05-2024 / Laatste Update: 19:27, 27-05-2024

De Grand Prix van Monaco werd sportief bepaald niet wat Max Verstappen ervan had verwacht, maar de drievoudig wereldkampioen Formule 1 kan in de ogen van één 'fan' in ieder geval niks verkeerd doen. Penelope Piquet is dol op de vriend van haar moeder.

De beelden die het fanaccount van Verstappen via de sociale kanalen deelt, zorgen voor ontroering. Verstappen is op weg naar de start van de grand prix als hij langs Penelope loopt. Die ziet haar kans schoon en geeft hem nog snel een knuffel. Ze blijkt echter niet meer van plan om los te laten. "Ik moet racen P", laat een lachende Verstappen weten, terwijl hij om zich heen kijkt of iemand hem even kan helpen. Dat blijkt uiteindelijk niet nodig. Bekijk de beelden hier.

Doe mee aan ons EK-spel, voorspel alle uitslagen en maak kans op mooie prijzen. 

Prachtige momenten Max Verstappen en dochtertje Kelly Piquet: 'Max, yeah!'

8 april 2024, 06:40

Max Verstappen beleefde een uitstekend weekend in Japan. De Nederlandse wereldkampioen Formule 1 won zaterdag de kwalificatie en zondag de race. En dan stonden na afloop van de Grand Prix van Japan ook zijn vriendin Kelly Piquet en haar dochter Penelope hem nog toe te juichen.

Boottochtje

Na zijn teleurstellende zesde plek tijdens de Grand Prix van Monaco zochten Max en Penelope elkaar snel weer op. Het voordeel van een thuisrace, is dat je snel weer thuis bent. Helemaal als je de beschikking hebt over een indrukwekkende boot. Verstappen stapte, net als vriendin Kelly en Penelope aan boord en snelde over het water naar huis. Bekijk hier de beelden.

Daniil Kvyat

Penelope is de dochter van voormalig Formule 1-coureur Daniil Kvyat, met wie haar moeder eerder een relatie had. "Ik ben niet haar vader, dat is niet het doel’’, zei Verstappen onlangs over Penelope. "Het is erg belangrijk dat ze een goede relatie heeft met haar eigen vader, en die heeft ze.’’ Verstappen brengt wel veel tijd met haar door. "Ik zie haar elke dag als ik thuis ben. We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Ze is heel schattig."

GP van Monaco

De Grand Prix van Monaco verliep bepaald niet goed voor Verstappen en Red Bull Racing. De eerder dit seizoen nog zo oppermachtige wereldkampioen kwam niet verder dan een zesde plaats, terwijl zijn ploeggenoot Sergio Pérez al vroeg zwaar crashte. Na afloop van de race was Max' vader Jos kritisch: "Ze moeten zich misschien weer wat meer concentreren op het racen en de onderlinge communicatie dan op andere zaken…"