Vrije training 2: Sainz is de snelste, Verstappen bleef lang binnen en bolide Gasly in de fik

30 september 2022

Getty Images
carlos-sainz-vrije-training-2-singapore-max-verstappen-charles-leclerc-brand-bij-gasly

In een wilde 2e vrije training heeft Ferrari-man Carlos Sainz de snelste tijd neergezet. Verstappen klokte slechts 1 goed rondje in de training die werd gedomineerd door Ferrari. Ook de nummer 2 was namelijk van de Italiaanse renstal met Charles Leclerc. Er was ook nog een vurig momentje met Pierre Gasly. Zijn bolide vloog opeens in de fik!


Het was een onstuimige vrije training in de 1e sessie in het donker. Er bleven lang veel bolides binnen, 1 vloog richting het einde van de vrije training zelfs in de brand. Verstappen kwam er maar 1 keer uit en uiteindelijk was het Sainz die de snelste tijd neerzette: 1.42,578. Zijn teamgenoot Leclerc volgde. Max Verstappen werd 4e en moest George Russell voor zich dulden op plek 3.

Hamilton en Sainz strijden in het begni
Verstappen, Pérez en Leclerc bleven lang binnen. De bolides waren nog niet klaar om de baan op te gaan en dat duurde ook wel even een poosje. De andere coureurs gingen wel de baan op, dat deed vrijwel iedereen op mediums. Lewis Hamilton startte net als in de 1e vrije training goed met 1.44,091. De snelste tijd werd overgenomen door Sainz die voor het eerst een vrij rondje had. Daar was Hamilton het niet mee eens en vloog er gelijk weer onder: 1.43,668.

Verstappen de baan op
Verstappen ging na een dikke 20 minuten eindelijk de baan op, hij kwam op zijn hards en ging eerst even warm rijden. Het was Pérez die voor het eerst namens Red Bull het ging proberen om in de buurt van Sainz te komen. Dat ging niet helemaal lekker: op zijn softs had hij meerdere momentjes en botste hij zelfs tegen de muur aan, hij ging gelijk naar binnen om te kijken of alles nog wel oké was.

Sainz aan kop
Sainz bleef aan kop en snoepte er zelfs nog een halve seconde van zijn snelste tijd af. Na een half uur kwam ook zijn teamgenoot Leclerc eindelijk de baan op. Verstappen was ondertussen weer de pit ingegaan. Leclerc kwam op mediums en wist gewoon snel aan te sluiten bij Sainz op 3 tiende.

Vlam in de pan bij Gasly
Met nog 20 minuten op de klok ging Pierre Gasly naar binnen. Hij werd door zijn team AlphaTauri naar binnen geloodst en ineens vlogen er vlammen uit zijn bolide. Met een brandblusser kon het gauw gedoofd worden. Gasly sprong als een wilde uit de auto, en maar goed ook. De blusser was trouwens een teamlid van Aston Martin.