🎥​ | Dit deed Wie is de Mol-winnares Fresia Cousiño Arias (ESPN) met het prijzengeld: ‘Het was niet veel, hè?’

13 mei 2022

Fresia Cousiño Arias van ESPN is al een tijdje bekend als winnares van Wie is de Mol. De sportverslaggeefster mocht donderdagavond het Kampioensdiner op het Keuken Kampioen Divisie-gala presenteren en sprak na afloop met Sportnieuws.nl-verslaggever Damian Vlottes over de KKD, wie er degradeert uit de Eredivisie en wat ze met het prijzengeld van Wie is de Mol heeft gedaan.


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Fresia (31) denkt dat Willem II degradeert. "Maar dit is natuurlijk wel een verschrikkelijke vraag, hè", zei ze met een knipoog. Ze is enorm blij dat de KKD zo'n avond heeft, waarin de competitie mooi in beeld komt. "Juist omdat het in de KKD zo om talenten draait, is het mooi om die in het zonnetje te zetten", zegt ze tegen deze site.

FC Emmen
Zelf is Fresia het meest onder de indruk van FC Emmen en in het bijzonder van trainer Dick Lukkien. "Het is de afgelopen jaren keer op keer gebleken hoe moeilijk het is om binnen 1 jaar na degradatie uit de Eredivisie weer terug te keren. Bij FC Emmen zijn ze rustig gebleven en is het ze gelukt. Ik denk dat veel mensen vorig jaar sympathie hebben gekregen voor die club en Lukkien, dus ze worden denk ik van harte welkom geheten in de Eredivisie."

Prijzengeld Wie is de Mol
Tot slot, over het prijzengeld van Wie is de Mol: "Het was niet veel, hè", kon Fresia er wel om lachen. De prijzenpot was een schamele 8000 euro, die 'Mol' Everon Jackson Hooi zo laag mogelijk hield. Fresia won het 22e seizoen van het populaire televisieprogramma door 'De Mol' te ontmaskeren. Wat ze met die 8000 euro gedaan heeft? "De ene helft is naar de stichting Favela Street gegaan en de andere helft naar Stichting Vluchteling. Dat zijn 2 belangrijke maatschappelijke projecten voor mij."