Driessen windt Louis van Gaal op: ‘Jij hebt er helemaal geen verstand van, Valentijn!’

6 september 2021

De persconferentie van Louis van Gaal van dinsdag, waarbij de bondsoach vooruitblikte op het WK-kwalificatieduel met Turkije, leverde wéér een hilarisch gesprek op met Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Volgens Van Gaal heeft Driessen 'he-le-maal geen verstand van voetbal'.


Driessen blikte in zijn column in de maandagkrant vooruit op de opstelling. Hij denkt dat Van Gaal in een 532-formatie a la Chelsea wil spelen. Toen dat ter sprake kwam, kreeg hij de verbale wind van voren.

Geen verstand
"Jij hebt gewoon helemaal geen verstand van voetbal, Valentijn", opende Van Gaal zijn tirade. "Het spijt me dat ik het moet zeggen. Je wil jouw visie doorvoeren, maar je hebt geen visie voor voetbal. Je hebt visie voor journalistiek."

Driessen vroeg Van Gaal naar de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City. "Je hebt zeker mijn boeken niet gelezen?" Nadat Driessen antwoordde dat hij ze allemaal heeft staan, ging Van Gaal los.

"Heb je gelezen wat ik tegen Pep Guardiola gezegd heb? Ooit gehoord van evolutie? Ik kan dat op 70-jarige leeftijd nog, ontwikkelen! Deze jongen (Memphis Depay, die naast hem zat) ook. Met een 532-formatie kunnen wij als ploeg onderscheidend zijn. Jij Valentijn, jij wil daar niet aan. Schrijf dat maar op. Jij hebt verstand van journalistiek, een krant maken en aandacht vragen en zoeken."