KNVB snapt niks van nieuwe maatregelen: ‘Sporten is juist essentieel’

26 november 2021

ANP

De KNVB roept de Tweede Kamer op om de nieuwe coronamaatregelen te bespreken. De Nederlandse voetbalbond begrijpt er namelijk niks van dat er 's avonds niet kan worden getraind door sporters. "Vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind."


"Naar ons idee is sporten juist essentieel", laat de KNVB weten op de eigen website. "Zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid." De voetbalbond benadrukt dat sporten goed is voor de gezondheid en de weerstand en dat het de kans op ziektes verkleint.

Oproep
De KNVB zegt dat er voor de komende speelronde geen problemen zijn. Komende week nemen zij een besluit over het verdere verloop van de competitie. Om af te sluiten doet de KNVB een oproep aan de Tweede Kamer.

"Voor veel kinderen en bijna alle volwassenen is het doordeweeks niet mogelijk om voor 17.00 uur te trainen. Dan kunnen ze dus niet onder deskundige begeleiding sporten bij een vereniging (maar men kan wel gezamenlijk in een park een balletje gaan trappen). Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen. Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken. Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven!"