Mooi! Emotionele Olivier Boscagli helpt PSV aan NEC-overwinning na jaar vol blessureleed

Pim Huberts • 00:00, 02-04-2023 / Laatste Update: 06:57, 12-12-2023

PSV heeft in tegenstelling tot AZ en FC Twente geen punten gemorst in de strijd om de topposities van de Eredivisie. De Eindhovenaren stonden naar amper 40 minuten gespeeld te hebben al op een 3-0 voorsprong. Mede door 2 doelpunten van Luuk de Jong won PSV van NEC met 2-4.

Het was vooral ook de dag van verdediger Olivier Boscagli, die na 356 dagen eindelijk weer in de basis stond van PSV. De Fransman was zichtbaar ontroerd toen hij de 0-2 inkopte. Zijn teamleden konden niets anders dan hem feliciteren. In de 7e minuut vond Luuk de Jong ook al de netten.

Tannane zorgt voor vermaak

Joey Veerman en opnieuw Luuk de Jong zorgden voor het viertal aan doelpunten. Bij NEC was er 1 man die voor vermaak zorgde: Oussama Tannane, maker van 2 doelpunten. In de 87e knalde hij door een snoeiharde vrije trap zijn 6e Eredivisie-doelpunt van het seizoen raak.

Stand

Door de overwinning gaat PSV (met een wedstrijd meer) voorbij Ajax en is weer terug op de 2e positie van de Eredivisie. NEC zakt minimaal 1 plekje naar de 9e positie.

Vooraf de wedstrijd werd er op indrukwekkende manier geapplaudisseerd voor de overleden Thijs Sleegers: