PSV verbijsterd over mededeling dat er 4000 fans welkom zijn tegen FC Groningen: ‘Compleet overvallen’

6 april 2021

ED

Bij PSV is iedereen blij dat de stadionpoorten weer open mogen tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen FC Groningen. Tegelijkertijd is de club volkomen verrast door de overheidsmededeling van dinsdag."Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren”, zegt een verbijsterde commercieel directeur Frans Janssen. "Daarop zijn we gewoon nog niet voorbereid, moet ik in alle eerlijkheid zeggen.”

Op zaterdag 24 april mogen in het Philips Stadion in het kader van een overheidstest weer 4.000 mensen toegelaten worden tijdens het Eredivisie-duel tegen de ploeg uit het noorden van het land. Of dat in de 2 andere thuiswedstrijden van PSV in dit seizoen ook nog kan, is nu nog onduidelijk. Mogelijk wel. 

'We weten niks'
"Wij werden vanmiddag compleet overvallen door het bericht”, aldus Janssen. "We hebben bijvoorbeeld gelezen dat mensen maximaal 24 uur van tevoren getest moeten zijn, maar het is onduidelijk wie daarvoor nou verantwoordelijk is en wie daarop toeziet. Wordt dat de KNVB? Is het PSV zelf? Wie we van onze supporters kunnen uitnodigen, weet ik nog helemaal niet. We hebben 26.000 seizoenkaarthouders, die we allemaal enorm waarderen. Of er bijvoorbeeld bubbels zijn in het stadion weten we ook niet.”

Avondklok
PSV-FC Groningen, het eerste PSV-duel met toeschouwers sinds september, wordt volgens het huidige schema afgetrapt om 20.00 uur, terwijl er een avondklok vanaf 22.00 uur van kracht is. Dat verdraagt zich volgens Janssen ook lastig met elkaar. "Het lijkt erop dat dit heel snel is besloten, waarbij de clubs nog niet geïnformeerd zijn.”