Stem! Welke spelers zou jij in de definitieve selectie van Oranje willen zien?

1 oktober 2023

Pro Shots
voorselectie-definitieve-selectie-ronald-koeman-bondscoach-oranje-nederland

Het Nederlands elftal komt over een kleine 2 weken weer in actie voor de EK-kwalficatie. Bondscoach Ronald Koeman maakt komende vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Wij gaan hem alvast een handje helpen door zelf een definitieve selectie samen te stellen!


Nederland neemt het op 13 oktober op tegen Frankrijk en komt 3 dagen later in actie tegen Griekenland. Momenteel heeft Frankrijk 15 punten uit 5 wedstrijden, Nederland 9 punten uit 4 wedstrijden en Griekenland staat op 9 punten uit 5 wedstrijden. De eerste 2 teams plaatsen zich straks voor het EK 2024.

LEES OOK: Jeremie Frimpong EINDELIJK in voorselectie Oranje: ook Nick Olij voorlopig opgeroepen

In de vorige definitieve selectie was ruimte voor 25 spelers, dus dat aantal hanteren we voor deze selectie ook. Er moeten 4 mensen afvallen, want de voorselectie bestaat uit 29 spelers. 1 van die afvallers is sowieso een keeper, omdat er 4 keepers in de voorselectie zitten. Sparta-goalie Nick Olij zit voor het eerst bij de voorselectie.

Blessureleed
Frenkie de Jong lijkt niet bij de selectie te zitten wegens een blessure. Volgens Spaanse media staat hij nog tot november aan de kant. Cody Gakpo loopt momenteel met een brace, maar de ernst van zijn blessure is nog niet bekend.

Om het wat makkelijker te houden, hoef je enkel 4 afvallers te selecteren.

Welke keeper laat jij afvallen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Welke 3 spelers zou jij laten afvallen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...