Vincent Janssen wil zich bij Antwerp naar WK spelen: ‘Club is ambitieus, ik ook’

27 juni 2022

BELGA

Spits Vincent Janssen heeft goede vibes bij Antwerp FC en denkt dat er wat staat te gebeuren bij de ambitieuze club. Bij zijn presentatie sprak de aanvaller zijn ambities uit.


"Iedereen heeft hier zijn ambities", zei hij. "Daar wil ik deel van uitmaken." Bij Antwerp werken ook trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. De 28-jarige international van Oranje is de 1e grote aankoop van het komende seizoen. Hij kwam over van het Mexicaanse Monterrey.

Ambitieus Antwerp
Antwerp-eigenaar Paul Gheysens heeft plannen met 'the Great Old'. Antwerp is de oudste club van het land en de club wil dan ook de 1e landstitel sinds 1957 pakken. Haar volgende target is de bij rivaal Beerschot opgeleide Toby Alderweireld.

Ook is de naam van Dries Mertens gevallen. Janssen kijkt ondertussen naar alles uit en zei blij te zijn met zijn terugkeer naar Europa. "Sinds mijn vertrek ben ik als voetballer én als mens gegroeid", zei de oud-speler van onder meer Feyenoord, Almere City, AZ, Tottenham Hotpsur en Fenerbahce die onlangs na 5 jaar zijn rentree maakte in Oranje.

WK-droom
Hij wil dan ook dolgraag naar het WK. "Natuurlijk, maar ik moet me wel bewijzen. Na de interesse van Antwerp was ik enthousiast en ben alleen maar enthousiaster geworden." Ook Janssen wil werken aan zijn palmares. "Ik ben hier klaar voor en wil voor de prijzen spelen. Antwerp is ambitieus, en ik ook."

Het WK in Qatar is van maandag 21 november tot en met zondag 18 december. Bij het Nederlands elftal zal Janssen moeten concurreren in de spitspositie met collega's als Wout Weghorst, Luuk de Jong en Brian Brobbey.