Willem II-speler Mats Köhlert is woest: ‘Zo kan het niet langer’

17 januari 2022

Pro Shots
kohlert-willem-2-pec-zwolle-eredivisie-reactie

De maat is vol voor Mats Köhlert, na de zoveelste dreun voor Willem II. De Tilburgse club verloor afgelopen vrijdag kansloos van nummer laatst PEC Zwolle. De 23-jarige Duitser weet dat hijzelf momenteel net zo goed onderdeel van het probleem is, maar trekt aan de bel om de boel wakker te schudden. "Crisis? Dat was het paar weken geleden al", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.


"Iedereen maakt fouten, ik ook zeker. Maar het gaat om houding en lichaamstaal. En die zijn bij ons nu niet gewoon niet goed. Je hebt spelers nodig die de bal willen hebben, maar dat wil bij ons nu niemand. Dat is een kwestie van zelfvertrouwen.”

'Er moeten nu echt heel veel dingen veranderen'
De winterstop was voor het dolende Willem II op papier het ideale moment om de scherven bij elkaar te rapen en met frisse moed aan de 2e seizoenshelft te beginnen. Wat volgde was echter een kansloze nederlaag bij de hekkensluiter. "Ik ben boos, ik ben verdrietig, ik ben alles door elkaar. We zeggen en horen steeds maar dat het eigenlijk niet slechter kan, maar als je vervolgens wéér verliest, dan is het toch gewoon nóg slechter. We kunnen blijven roepen dat we ons hoofd omhoog moeten houden, maar ik denk dat er nu echt heel veel dingen moeten veranderen."

'Zo kan het niet langer'
De maat is vol voor Köhlert. "Er zit een verschil tussen zéggen dat je wil winnen en tónen dat je wil winnen. Je kunt 110 procent geven en dan toch verliezen. Dan stap je van het veld met opgeheven hoofd. Nou, daar is bij ons geen sprake van. Zo kan het niet langer. Anders creëer je iedere week net zo veel kansen als vanavond. Nul. En weet je hoeveel wedstrijden we dan nog gaan winnen? Nul."