Zaakwaarnemer schat kans terugkeer Frank de Boer laag in: ‘Door aantal mensen kapot geschreven’

1 oktober 2022

ProShots

Frank de Boer hebben we na de EK-flop weinig meer gezien en gehoord. Oranje verloor in de zomer van 2021 in de 8e finale van het EK met 2-0 van Tsjechië. Dat luidde het einde in van zijn periode als bondscoach. Wanneer keert De Boer terug als trainer?


Zijn zaakwaarnemer Guido Albers zei in de podcast DoneDeal dat hij simpelweg niet weet of Frank de Boer sowieso nog terugkeert. "De kans? Dat weet ik niet. De tendens die er nu was maakt het ook niet leuk om weer lekker aan het werk te gaan. Hij is door een aantal mensen echt kapot geschreven. Dat is wel lelijk."

Voetbal Offside
Vrijdag werd bij Voetbal Offside ook gebabbeld over de situatie rondom De Boer. Kees Jansma zei: "Ik kan me niet voorstellen dat een trainer, op basis van een paar meningen, zou worden geslachtofferd. Ik vind het jammer dat Frank niet terugkomt als trainer, want die conclusie geeft Albers nu mee."

Wim Kieft
Wim Kieft plaatst vervolgens alles droog in perspectief: "Albers is, omdat hij een vriend is van De Boer, emotioneel veel meer betrokken dan bij een andere cliënt. Ik denk dat dat het een beetje is. Als je namelijk echt puur op de prestaties afgaat, dan is het niet dat De Boer is weggeschreven, maar dan is het gewoon omdat hij gefaald heeft."