😱​ Borussia Dortmund-supporters zitten vast in stadion om verdachte auto met ronkende motor

6 augustus 2022

Pro Shots
fans vast in stadion

Op last van de Duitse politie moesten de ruim 80.000 bezoekers van de Bundesliga-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen na afloop op hun plek blijven zitten. Ze mochten het Signal Iduna Park niet verlaten, omdat op een parkeerterrein bij het stadion een "verdacht voertuig" met draaiende motor was aangetroffen. De politie vertrouwde dat niet en besloot dat alle voetbalfans uit voorzorg in het stadion moesten blijven.


"Aangezien niet kan worden uitgesloten dat dit voertuig een gevaar kan vormen, worden alle stadionbezoekers verzocht het stadion niet te verlaten na de wedstrijd. Blijft u alstublieft op uw plaats zitten en blijf rustig", meldde de politie via Twitter.

Geen telefoons gebruiken
Even later volgde de oproep om mobiele telefoons zo min mogelijk te gebruiken. Het netwerk was namelijk overbelast geraakt en dat beperkte ook de politie bij de communicatie.

Technisch mankement
Een half uur na het laatste fluitsignaal mochten de bezoekers het Signal Iduna Park alsnog verlaten. Uit onderzoek was gebleken dat de auto vanwege een technisch mankement met een draaiende motor op de parkeerplaats stond.

Dortmund won wel, dus fans blij
Dortmund, de club van Oranje-international Donyell Malen, won de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Leverkusen met 1-0.


Het bericht van de politie aan de Dortmund-fans