Genk met Van den Brom op 1 punt van Brugge na winst bij Eupen

BELGA

Trevor Wagener • 00:11, 07-01-2021 / Laatste Update: 10:47, 08-01-2024

Racing Genk is koploper Club Brugge tot op 1 punt genaderd. De ploeg van coach John van den Brom won met 4-1 bij KAS Eupen en komt op 38 punten. Brugge heeft 39 punten.

Van den Brom zag zijn mannen al snel op 1-0 komen. Junya Ito schoot de bal in de 9e minuut langs doelman Théo Defourny. 5 minuten later stond het echter weer gelijk. Van de rand van het strafschopgebied schoot Stef Peeters de gelijkmaker binnen.

Prima

Paul Onuachu zorgde voor de 2e Genkse voorsprong. Op aangeven van Ito schoot de Nigeriaanse aanvaller raak. Vlak na de rust maakte Onuachu zijn 2e. Nadat hij was neergehaald door de doelman van Eupen, benutte hij zelf de strafschop.

Na een klein uur mocht hij nogmaals aanleggen vanaf 11 meter en faalde opnieuw niet. Kassa!