Populaire Ikoné van Lille niet alleen gewild bij clubs: inbrekers stelen horloges en kleding

8 december 2021

Pro Shots
Jonathan Ikoné

De Franse aanvaller Jonathan Ikoné van landskampioen Lille is van slag. Bij de viervoudige international is maandagavond ingebroken in zijn huis. Volgens diverse mediaberichten is voor ongeveer 250.000 euro aan goederen ontvreemd, waaronder dure horloges en luxueuze kleding. 

"We hebben veel met hem gesproken, om hem gerust te stellen en een goed gevoel te geven", liet trainer Jocelyn Gourvennec in Wolfsburg weten.

Om Ikoné is de laatste weken bij Lille sowieso veel te doen. De 23-jarige spits vertrekt tijdens de winterse transfertermijn mogelijk naar een andere club. Lille wil hem eigenlijk niet kwijt, maar kan het geld van een flinke afkoopsom goed gebruiken om de huidige financiële problemen op te vangen. Onder meer RB Leipzig, Borussia Dortmund en Fiorentina zouden Ikoné graag willen overnemen.

Met Ikoné in de selectie speelt Lille woensdagavond in Duitsland de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Wolfsburg heeft een zege nodig om zich te kwalificeren voor de 8e finales. De Duitse club staat nu op de laatste plaats met 5 punten. Lille is koploper met 8 punten, voor Salzburg (7 punten) en Sevilla (6 punten).