Koeman kan mede dankzij Messi blijven juichen in 2021

6 januari 2021

AFP

Barcelona heeft ook de 2e La Liga-wedstrijd van 2021 gewonnen. Mede dankzij een knappe assists van Frenkie de Jong, maar vooral dankzij de uitblinkende tandem Pedri/Lionel Messi, werd Athletic de Bilbao met 2-3 verslagen.


Sinds het Barça van trainer Ronald Koeman op 5 december 2019 met 2-1 verloor bij Cádiz noteerde de ploeg 4 zeges en 2 remises in La Liga. Woensdag leek het echter weer snel mis te gaan, toen Iñaki Williams er namens de thuisploeg (waar de nieuwe trainer Marcelino debuteerde op de bank) vandoor ging en na een knappe kapbeweging de 1-0 achter Marc-André ter Stegen schoot.

Snelle gelijkmaker
De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten, tot opluchting van Koeman. Een pass van Messi leek over de achterlijn te gaan, maar De Jong hield de bal knap binnen en legde 'm met een uiterste krachtsinspanning precies op het hoofd van jongeling Pedri, die de 1-1 binnenkopte. Het pas 18-jarige toptalent was kort voor rust wéér de blikvanger. Hij ontving een steekpass van Messi en legde de bal een paar tellen later met een kunstig hakje panklaar voor de doorgelopen Argentijn. Voor Messi was het binnenschieten van de 1-2 vervolgens een koud kunstje.

Verdere verloop
In de 2e helft leek Barcelona al snel op een grotere voorsprong te komen, maar de goal van Messi (op aangeven van De Jong) werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De weer eens weergaloos spelende vedette van Barça kreeg zijn 2e goal echter alsnog: op aangeven van Antoine Griezmann maakte hij een kwartier voor tijd de 1-3, vlak voordat Sergiño Dest werd gewisseld. Kort voor het einde leidde Messi met een mislukte breedtepass overigens ook nog de 2-3 van Iker Muniain in, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

3e
Zodoende staat de ploeg van Koeman nu 3e in de competitie, met 5 punten meer dan nummer 2 Real Madrid. De koploper is Atlético Madrid: die ploeg heeft al 7 punten meer, maar ook 2 duels mínder, dan Barcelona.