Pijnlijk puntverlies voor NAC bij hekkensluiter FC Den Bosch

23 januari 2021

Frank Laracker / DCI Media

Voor de 3e keer op rij heeft NAC niet kunnen winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Na gelijke spelen tegen Jong PSV (1-1) en Roda JC (2-2) kwam de ploeg uit Breda zaterdag niet verder dan 1-1 op bezoek bij hekkensluiter FC Den Bosch.


Het was wederom alles behalve hartverwarmend wat NAC op de (kunst)mat legde. Kansen waren schaars, vloeiende aanvallen nog schaarser. De thuisploeg bleef daarom eenvoudig overeind, zonder zelf wat te creëren. Toch was het FC Den Bosch, de ploeg die al 16 competitiewedstrijden op rij niet gewonnen had, dat met een voorsprong de rust in ging. Romano Postema worstelde zich langs eerst Lewis Fiorini en vervolgens Colin Rösler om op slag van rust verwoestend uit te halen: 1-0.

Gelijkmaker
NAC moest in de 2e helft een nieuw dieptepunt voorkomen. In de rust bleef Rösler in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Moise Adilehou. Voordat het uur verstreken was greep Steijn wederom in. Venema en Kaj de Rooij eruit, Huseyin Dogan en Mario Bilate erin. Het was de laatstgenoemde die 5 minuten later een hoofdrol had bij de gelijkmaker. De sterke spits hield de bal goed vast en gaf een steekpass die door een koelbloedige Sydney van Hooijdonk werd omgezet: 1-1.

Promotie ver weg
NAC ging daarna vol op jacht naar de 1-2. El Allouchi (schot) en Van Hooijdonk (vrije trap) testten de reflexen van Den Bosch-goalie Wouter van der Steen nog wel, maar gescoord werd er niet meer. Aan promotie hoeft men in Breda voorlopig niet meer te denken.