Schreuder: ‘Ik heb vanaf het begin gezegd dat Kudus voor mij meer oogt als een aanvaller’

4 december 2022

Getty Images

Waar alle ogen op het WK gericht zijn, is Ajax druk bezig met de voorbereiding op de 2e seizoenshelft. De verwachting is dat Ajax snel weer over een deel van de de WK-gangers kan beschikken, waaronder Mohammed Kudus. Ajax-coach Schreuder kijkt er naar uit om Kudus weer te ontvangen al zal hij bij Ajax niet snel op de nummer 10 positie te bewonderen zijn, zoals bij Ghana wel het geval was.


"Het is mooi om te zien dat Mohammed ook voor Ghana zijn doelpunten heeft gemaakt. Hij deed dat bij ons voor het WK ook al." Toch moest Kudus het ondanks zijn scorend vermogen veelal doen met invalbeurten. Dit omdat Schreuder meer een aanvaller in hem ziet en de concurrentie voorin groot is.

Meer aanvaller dan nummer 10
"Ik heb vanaf het begin gezegd dat hij voor mij meer oogt als een aanvaller, die heel moeilijk te verdedigen is. Dit komt onder meer omdat we veel goede middenvelders hebben." Kudus gaf eerder aan zichzelf meer een 'nummer 10' te vinden dan een spits. Schreuder reageert daarop door te zeggen dat hij ook prima op 10 kan spelen, maar dan wel met 2 verdedigende middenvelders in zijn rug. Dat is echter niet de tactiek die Ajax momenteel hanteert. Daarnaast is Brian Brobbey momenteel dé spits van Ajax.