Strootman verdient meer dan Memphis, Martens in top 20

24 maart 2020

Getty, AP
Martens-Memphis-Strootman

Altijd leuk, als France Football een lijstje publiceert van wat spelers verdienen. Opvallend is bijvoorbeeld dat 9 van de 10 best beurende voetballers bij Paris Saint-Germain speelt. En dat niet Memphis Depay, maar Kevin Strootman het qua Nederlanders het best doet.


De Stroot pakt 7,2 miljoen bij Olympique Marseille, terwijl Memphis van Lyon 5,5 miljoen euro per jaar krijgt bijgeschreven op zijn rekening. Strootman zit voornamelijk op de bank terwijl Memphis de absolute sterspeler is. Bij zijn club verdient hij wél het meest.

Messi - CR7 - Neymar
Neymar is grootverdiener van de Ligue 1 met (schrik niet) 48,9 miljoen euro salaris per jaar. De nummer 2 is ploeggenoot Kylian Mbappé, die een fooitje van 21,2 miljoen euro per jaar krijgt toegeschoven. Neymar pakt met zijn sponsoren en bonussen in totaal 95 miljoen. Alsnog 36 miljoen minder dan Lionel Messi en 23 miljoen minder dan Cristiano Ronaldo.

Simeone graait
Uit de lijst blijkt ook dat Diego Simeone elk seizoen liefst 40,5 (!!!) miljoen euro krijgt van Atlético Madrid. Pep Guardiola (Manchester City) moet Internazionale-trainer Antonio Conte voor laten gaan. Jürgen Klopp (24 miljoen), José Mourinho en Zinédine Zidane (beiden 23 miljoen) verdienen ongeveer evenveel.


Martens in top 20
Bij de vrouwen is Carly Lloyd de grootverdienster. De middenvelder van Sky Blue FC heeft een salaris van 480.000 euro. Megan Rapinoe, die de Gouden Bal won, moet het bij Seattle Reign doen met ‘slechts’ 415.000 euro. Dat is nog altijd een stuk meer dan Lieke Martens bij FC Barcelona krijgt: 250.000 euro. In de top 20 staan verder geen Oranje-internationals.