Wouter Gudde geeft VI gelijk: ‘Dick Lukkien zal 99 zeker naar FC Groningen gaan volgend seizoen’

19 maart 2023

Pro Shots
dick-lukkien-fc-emmen-fc-groningen-transfer-eredivisie

Dick Lukkien is zo goed als zeker trainer van FC Groningen volgend seizoen. De huidige trainer van FC Emmen zou volgens Voetbal International de overstap maken en dat werd bevestigd door de algemeen directeur van FC Groningen: Wouter Gudde. Zondagochtend bij ESPN zei hij: "Ja, dat bericht kan ik voor 99 procent zeker bevestigen."


De berichtgeving over de trainerstransfer kwam wat ongelukkig, namelijk vlak voor de derby tegen sc Heerenveen. "Daar ben ik wel teleurgesteld over. Het is onprofessioneel en onbetrouwbaar, zo vlak voor de wedstrijd. Dat kan ik niet los zien van het feit dat er bewust gelekt is", zei Gudde. Dat steekt hem zeer.

Akkoord
Er is op 18 februari na FC Groningen - FC Emmen besproken met Dennis van der Ree, de huidige coach van Groningen, dat Gudde verder zou gaan kijken voor een andere oefenmeester. Dat verder kijken bracht hem bij Lukkien en zij zijn nu dus akkoord.

"Dennis is van alles op de hoogte geweest en we hebben ook FC Emmen ingelicht. Daar sloeg blijkbaar de paniek toe, want alles moest over het afgelopen weekend heen getild worden. Wij hebben meegedacht met Dick, maar dan ben ik nu wel teleurgesteld dat het door FC Emmen gelekt is. Wij zijn altijd open en eerlijk geweest", moest de algemeen directeur van FC Groningen kwijt.

Langstzittende coach
Lukkien is de langstzittende trainer in het Nederlandse betaald voetbal. Hij staat al 7 seizoenen voor de groep in Emmen waar hij neerstreek vanaf Groningen. Hij maakte veel mee met de club. Hij leidde de club naar promotie, degradeerde ook weer met ze én bracht ze weer terug. Dit seizoen is het nog maar afwachten waar Emmen zal eindigen.