'Ik doe al veertig jaar aan ongewenst gedrag': René van der Gijp lacht cursus uit
René van der Gijp vindt cursus ongewenst gedrag lachwekkend. ©Screenshot Vandaag Inside

'Ik doe al veertig jaar aan ongewenst gedrag': René van der Gijp lacht cursus uit

07:36, 28-03-2024 / Laatste Update: 07:37, 28-03-2024

René van der Gijp vindt de cursus 'ongewenst gedrag' die in de hele mediawereld door iedereen gemaakt dient te worden, ronduit lachwekkend. De tv-ster, ook oud-voetballer, kon het woensdagavond niet laten die cursus volledig belachelijk te maken.

Van der Gijps collega aan tafel, Johan Derksen, legde nog maar eens haarfijn uit waarom hij weigert om de cursus te doen. Valentijn Driessen, de gast bij Vandaag Inside, liet weten de cursus wel te hebben gedaan, maar er niks meer van te weten. Hij bagatelliseerde de boel. Toen het de beurt was aan Gijp om er iets van te zeggen, barstte hij in lachen uit.

"Nou, uh, Wilfred, ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag", zei hij lachend. "En ik ben niet van plan daar de laatste vijf jaar nog mee te stoppen." Derksen zegt vervolgens geen uitzonderingspositie te willen, maar hoopt dat Talpa vergeet de cursus op te sturen.

Non-actief

Derksen en Van der Gijp weten wat de conclusie is als ze de verplichte cursus niet doen. Dan kan Talpa beslissen om het duo voor twee maanden op non-actief te zetten, zonder betaling van salaris. Dat ziet de vrouw van Derksen wel zitten. "Ze zei dat we dan lekker de zomer kunnen doorkomen samen. Dat zal wel een hutje op de hei worden", zei Derksen.