Peter Wright krijgt zakgeld van vrouw Jo: ‘Ik sta 9 van de 10 keren in het rood’

18 mei 2022

PDC/Lawrence Lustig
Peter Wright Verdiensten Vrouw Jo Zakgeld Beheert Geld

Peter 'Snakebite' Wright is momenteel dé nummer 1 van de wereld in de dartswereld. In een interview met The Telegraph blikte de 52-jarige Schot terug op zijn loopbaan als prof. "Mijn vrouw Jo beheert mijn geld!", aldus Wright.


Wright gooide zichzelf de rijkdom in, maar wist als geen ander dat successen niet op 1 dag gebouwd zijn én daarbij zomaar over kunnen zijn. De voorbije 24 maanden gaat het op zowel persoonlijk als sportief vlak goed met Wright. Hij verdiende de voorbije 2 jaar liefst 1,2 miljoen pond aan rankinggeld.

Arme darter
Hoe anders was dat in 2007? Wright herinnerde het zich nog goed. "Toen verdiende ik maar 1200 pond in 1 jaar." In de jaren die volgden, dacht hij steeds vaker aan stoppen. Die gedachten verdwenen toen hij in 2014 de WK-finale haalde.

"Mijn vrouw Jo en haar vader bleven mij steunen", gaf Wright toe. "Ik was klaar om afscheid te nemen. We hadden gewoon geen geld meer. Jo en ik hadden niet eens een huis, terwijl zij de enige was die mij financieel ondersteunde." Volgens Wright betaalde hij zijn hotels, vluchten en inschrijfgelden van hun centjes.

Vrouw van goud
"Daarom beheert zij (vrouw Jo) nu ook al mijn geld. 9 van de 10 keer sta ik toch in het rood." Wright zei gekscherend naar eigen zeggen de enige darter te zijn die af en toe in het rood staat. "Waarschijnlijk ben ik de armste nummer 1 van de wereld. Mijn prijzengeld wordt op de bedrijfsrekening van Jo gestort. Zij geeft mij daarom zakgeld." Slim, Snakebite!