Raymond van Barnevelds comeback gaat niet gesmeerd: ‘Vernederend om kwalificatie te spelen’

8 augustus 2022

Getty Images

Begin 2021 keerde Raymond van Barneveld terug in het dartscircuit. Nu, in de zomer van 2022, kunnen we niet zeggen dat de comeback een klinkend succes is, al waren er ook wat lichtpuntjes. Wat vindt Barney zelf?


Vorige probeerde de Haagse darter zich bij kwalificatietoernooien te plaatsen voor de Euro Tours in Gibraltar en België, en voor de World Series of Darts Finals. Het lukte allemaal niet. Balen voor de 55-jarige Van Barneveld.

"Niets is zo frustrerend als er in de 1e ronde uit vliegen", zegt hij tegen het AD. "Want dan begint het lange wachten op morgen. Er is hier niks te beleven. In Barnsley wil je nog niet dood gevonden worden."

Vernedering
Qualies spelen als ex-wereldkampioen, dat voelt vast aan als een vernedering. "Natuurlijk voel ik dat zo. Ik ben hier volgens mij de oudste met m’n 55 jaar. En het voelt vaak alsof ik terug bij af ben. Maar er zit niks anders op. Er zijn verschillende ranglijsten waarop je goed moet scoren. En dan moet je overal aan meedoen als je niet automatisch gekwalificeerd bent."

Toch heeft hij nog genoeg motivatie. "Dat geniale heb ik nog steeds in me. Maar het moet er vaker uit komen dan de laatste tijd gebeurt om echt stappen te zetten."