Max Verstappen presenteert zijn helm voor 2024: 'Meer chroom en natuurlijk deze update op de achterkant'
Screenshot van de video van de presentatie van de helm van Max Verstappen. ©Red Bull Racing

Max Verstappen presenteert zijn helm voor 2024: 'Meer chroom en natuurlijk deze update op de achterkant'

19:04, 13-02-2024 / Laatste Update: 20:53, 13-02-2024

Max Verstappen heeft zijn nieuwe helm gepresenteerd waarmee hij gaat racen in de Formule 1 in 2024. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing legt in een video zelf uit wat er veranderd is ten opzichte van vorig jaar.

Verstappen heeft voor z'n nieuwe helm wel weer gekozen voor het rood-wit-blauwe patroon van vorig jaar. Dat representeert de Nederlandse vlag. Bovenop zijn hoofd staat weer een brullende leeuw, ook een verwijzing naar Nederland. Het verschil met 2023 zit 'm volgens Verstappen in de lijnen en de achterkant.

Chroom

In de lijnen die kriskras over de helm lopen, is meer chroom verwerkt. Dat is dat glimmende, zilveren spul. Ook de lijnen van de leeuw bovenop zijn verchroomd. "Dan spat die er beter uit", legt Verstappen zelf uit in een video. Op de achterkant is een derde ster toegevoegd. Dit natuurlijk om stil te staan bij zijn derde wereldtitel die hij vorig jaar won. "Ik hoop jullie volgend jaar de vierde ster te kunnen laten zien", zei Verstappen lachend.

'Terug naar mijn begin'

Waarom hij voor deze specifieke veranderingen heeft gekozen, is de Nederlander ook duidelijk: "We gaan met deze chromen toevoegingen terug naar de start van mijn racecarrière, toen ik een jaar of vier oud was."

Begin van het seizoen

Het begin van het Formule 1-seizoen komt nu echt dichterbij. Red Bull Racing, het team van Verstappen, presenteert deze week nog de nieuwe auto. Daarna zijn de testdagen in Bahrein en in het eerste weekend van maart staat dan de eerste race van de kalender op het programma. Dan is de GP van Bahrein weer de aftrap voor het seizoen. Let op: dit is wel op een zaterdag!

Zo laat komt Max Verstappen zaterdag al in actie bij GP Bahrein

1 maart 2024, 08:55

Het Formule 1-seizoen van 2024 begint deze week in Bahrein. Opvallend genoeg wordt de Grand Prix van Bahrein op zaterdag gehouden. Lees hier alles over het circuit, het programma en waarom de eerste race van het seizoen niet op zondag is.