Valtteri Bottas reageert boos op switch met Russell: ‘Bullshit, zoiets doen we hier niet’

6 mei 2021

Pro Shots

Valtteri Bottas moest donderdagmiddag bij de pers ook reageren op de geruchten dat Mercedes hem dit seizoen al gaat vervangen voor George Russell. De Fin staat na 3 races al 37 punten achter op teamgenoot Lewis Hamilton en dat was voor Britse media genoeg reden om openlijk te twijfelen aan Bottas. Russell, die nu voor Williams rijdt, zou dit Formule 1-seizoen al Bottas mogen vervangen.


"Dat gaat niet gebeuren”, verzekerde Bottas donderdag tijdens de persconferentie voor de GP van Spanje van dit weekend. "Tijdens het seizoen van coureur wisselen, is niet iets wat we bij Mercedes doen, wij respecteren contracten. Er is maar 1 team dat dat doet”, deelde hij nog een plaagstootje uit aan Red Bull. "Die bullshit zul je in de sport altijd houden. Als ik hard blijf werken, komen de resultaten vanzelf en wordt het zichtbaar dat ik van waarde ben. En dan stoppen die geruchten wel."

Crash tussen Bottas en Russell
Russell mocht vorig jaar al even in een Mercedes racen. Hij verving Lewis Hamilton toen, omdat hij corona had. Tijdens zijn tot nu enige race voor het grote Mercedes maakte Russell meteen indruk. Dit seizoen pakte hij nog geen enkel punt in de Williams, maar dat ligt vooral aan z'n materiaal. Tijdens de GP op Imola botste hij hard met Bottas en sloeg hij Bottas op z'n helm nadat hij een middelvinger kreeg van de Fin.